Senát KS v Prešove znížil trest vrahovi z Chminianskych Jakubovian

21.06.2007 Prešov

Prešov 20. júna (TASR) - Senát Krajského súdu (KS) v Prešove svojím dnešným uznesením znížil 22-ročnému Jakubovi H. z Chminianskych Jakubovian v okrese Prešov nepodmienečný trest odňatia slobody za zločin vraždy z 24 ...
Ako TASR informoval hovorca KS Michal Drimák, Jakub H. vykoná trest vo väznici s maximálnym stupňom stráženia. Rozsudok nie je ešte právoplatný. Tak žalobca, ako aj obžalovaný majú možnosť sa odvolať na Najvyšší súd SR.
Obžalovaný sa ešte senátu OS k vine priznal. Po vynesení rozsudku sa však proti nemu odvolal na KS.
Jakub H. spolu s Metodom H. , ktorého prípad vylúčili na samostatné konanie, pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcom vdychovaní toluénu chceli 18. januára 2006 po 21. h spoločne ukradnúť z pozemku svojej neskoršej obete 29-ročného Mareka Ivanka-Maceja z tej istej dediny nemeckého ovčiaka, potom ho zabiť a zjesť. Muž ich zbadal, chytil a jedného z nich udrel. Sám bol podľa dokazovania na súde v ťažkom stupni opitosti. Jakub H. vytiahol nôž s čepeľou dlhou 14 centimetrov a bodol do muža. Ten zomrel do hodiny po útoku, keďže rana mierila do srdca a príčinou smrti bol šok z vykrvácania.
 

Vyberte región